Universiteit Leiden

nl en

Met Vroege Vogels in de rijstvelden van Oud Ade

Onderzoekers uit Wageningen en Leiden hebben een rijstveld aangelegd in de polder bij Oud Ade. Met het experiment willen ze nagaan of rijst een duurzaam alternatief is voor de traditionele Nederlandse Landbouw. Vroege Vogels-redacteur Jesper Buursink ging een kijkje nemen op het Polderlab.

‘Wat je nu hoort is het geluid van een Nederlands rijstveld’, zegt Buursink. En dat is een unicum, aldus ecoloog Krijn Trimbos die de redacteur rondleidt. ‘Het poldertje waar we nu staan is ongeveer 33 hectaren groot. Het is opgekocht door de burgercoöporatie Land van Ons. Zij hebben voor de ontwikkeling van dit project de hand uitgestoken naar wetenschappers en boeren uit de regio.’

Samen richten ze de grond in als proeftuin voor boeren, burgers en wetenschappers. ‘We willen kijken wat het effect is van verschillende teeltvormen op biodiversiteit en andere uitdagingen in de landbouw.’

Meer weten?

Beluister de hele aflevering op de website van Vroege Vogels.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.