Universiteit Leiden

nl en

Marcel Cobussen op RTV Utrecht over Utrechtse bouwplannen

Utrecht wil bouwen. In de stad moeten de komende jaren 60.000 nieuwe woningen worden gerealiseerd. Op RTV Utrecht duidt hoogleraar Marcel Cobussen de plannen.

Volgens Cobussen wordt er bij nieuwe woningen te weinig rekening gehouden met de invloed van geluid op woonplezier. ‘Het wordt door het WHO, World Health Organisation, en ook door het RIVM onderkend als één van de grote problemen van deze tijd die de gezondheid van mensen behoorlijk kan aantasten. En je ziet dat bij stadsplanologen en architecten de aandacht voor geluid nog minimaal is. Ze houden zich wel aan de regelgeving, maar dat wil nog niet zeggen dat je een aangename geluidsomgeving creëert waar mensen zich prettig voelen.’

Meer weten?

Lees het artikel en bekijk de video op de website van RTV Utrecht.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.