Universiteit Leiden

nl en
Markus Spiske - Markus Spiske

Jeroen Touwen in NRC over het klimaatdebat

Klimaatbeleid is een heet hangijzer geworden in het publieke debat. In NRC pleit universitair hoofddocent Jeroen Touwen voor een genuanceerde blik op het debat.

‘Ten onrechte wordt in het klimaatdebat de suggestie gewekt dat het alles of niets is’, stelt Touwen. ‘Het is eerder een verschil tussen offerbereidheid en vooruitgangsdenken. De bezorgde groep, die groter is dan het vaak lijkt, stelt dat we offers moeten brengen in onze materiële welvaart omdat het redden van de planeet prioriteit heeft. Daarentegen gelooft de gematigde en pragmatische groep dat we met transitiebeleid, elektrische auto’s en waterstofeconomie in onze technologisch-hoogwaardige economie op tijd zullen overschakelen naar een kleinere voetafdruk.’

Meer weten?

Lees het hele artikel op de website van NRC.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.