Universiteit Leiden

nl en
ESA/Webb/McClure et al.

Ruimte-ijsteam te gast bij BNR Nieuwsradio

Leidse astronomen en hun team vonden half januari verschillende interessante moleculen in de donkerste en koudste dieptes van een stervormende gaswolk. Ze kregen hierbij hulp van de nieuwe James Webb telescoop. Ze vertellen erover bij Meer Wetenschap Vandaag op BNR.

Astronomen Melissa McClure, Will Rocha en Harold Linnartz maken alle drie deel uit van het team astronomen dat onderzoek doet naar ijzige stofdeeltjes in de ruimte. Ze zijn benieuwd hoe deze deeltjes evolueren en uiteindelijk de basis vormen voor planeten en alles daarop.

De bouwsteentjes voor leven vormen al vroeg

In januari publiceerden de astronomen hun nieuwste ontdekking in Nature Astronomy. De ontdekking laat zien dat de chemische ingrediënten voor leven al aanwezig zijn lang voor de geboorte van een nieuwe ster.

Op de radio vertellen ze meer over hun onderzoek. Luister het hele fragment bij BNR.nl – James Webb zoomt in op bijzondere ijschemie in stervormingswolk

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.