Universiteit Leiden

nl en

Marcel Cobussen over geluidsoverlast vliegtuigen

Omwonenden van luchthavens ervaren meer geluidsoverlast dan twintig jaar geleden. In AD en voor RTL Nieuws legt hoogleraar Marcel Cobussen uit hoe dit komt.

Volgens Cobussen is de hoeveelheid klachten onder meer toegenomen, omdat omwonenden van luchthavens zich niet gehoord voelen door de overheid. "Als je probleem niet serieus genomen wordt, zal je ergernis enorm toenemen’, zegt hij tegen RTL. ‘Stel je buurman geeft een feestje: als je een goede relatie met hem hebt en hij heeft je laten weten dat dat hij een feest geeft en tot hoe laat het duurt, dan zal je dat makkelijker accepteren dan wanneer je van niets weet en je geen idee hebt wanneer het stopt.’

Meer weten?

Lees de volledige artikelen op de websites van AD en RTL Nieuws.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.