Universiteit Leiden

nl en

Jasmijn Rana in Trouw over seksisme en racisme in recreatief sporten

Het probleem van ongelijke sportparticipatie wordt pas aangepakt als seksisme en racisme in recreatief sporten en bewegen serieus worden genomen. Dat schrijven cultureel antropoloog Jasmijn Rana (Universiteit Leiden) en Kathrine van den Bogert (Universiteit Utrecht) in een opiniestuk in Trouw.

In het opiniestuk van Trouw van 10 februari 2023 reageren Jasmijn Rana en Kathrine van den Bogert op beleidsonderzoek en media die zich op de tegenstelling tussen migratieachtergrond (en islam) en sport richten. Terwijl uit onderzoek van Van den Bogert naar Marokkaans-Nederlandse voetballende meiden en onderzoek van Rana naar ‘women-only’ kickboksen juist blijkt dat tienermeiden zelf dit niet zo ervaren. Door in beleid te focussen op migratieachtergrond of islam als tegenhanger van emancipatie en sport wordt juist ongelijkheid gecreëerd. 

Lees het hele opiniestuk in Trouw (€). 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.