Universiteit Leiden

nl en

Aart Strootman bij de Volkskrant over de veelzijdigheid van de elektrische gitaar

Wanneer je aan de elektrische gitaar denkt, gaan de gedachten van de meesten meteen naar moderne rock & roll. Promovendus Aart Strootman praat in een dubbelinterview met gitarist Wiek Hijmans over waarom dit instrument ook uitermate geschikt is voor klassieke muziek.

Strootman is niet alleen componist en gitarist, hij maakt zelf ook zijn eigen gitaren. In het interview praat hij onder andere over de veelzijdigheid van het instrument en hoe elke individuele gitaar ook net iets anders klinkt. ‘Daardoor word je als componist bijna gedwongen om de samenwerking aan te gaan met de uitvoerende, dat vind ik zo leuk. Je kunt niet zomaar wat noten over de heg flikkeren.’

Meer weten?

Het volledige artikel met Aart Strootman is terug te lezen op de website van de Volkskrant (€).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.