Universiteit Leiden

nl en

Onderzoek naar een omslag in de economie

Rutger Hoekstra, Leids onderzoeker bij het CML, geeft de komende vier jaar leiding aan een groot Europees onderzoeksprogramma met als doel een alternatief te ontwikkelen voor economische groei. 'Als ik mensen hoor zeggen: 'We zijn met z’n allen zo materialistisch geworden', word ik altijd een beetje tegendraads, want dat is maar een deel van het verhaal’, legt hij uit in het Leidsch Dagblad.

Hoekstra stelt dat als we alleen maar materialistisch zouden zijn, we nog steeds werkweken van zo’n 60 tot 70 uur zouden maken, zoals in het midden van de 19e eeuw. ‘Als alleen welvaart en rijkdom ons doel waren geweest, waren we wel zoveel blijven werken’, zegt Hoekstra. ‘Maar we zijn juist veel minder gaan werken. We hebben daardoor tijd gekregen om te besteden aan andere zaken die we belangrijk vinden: gezin, vrienden, vrijwilligerswerk, mantelzorg.’

Lees het volledige artikel

Hoe Hoekstra dit gegeven wil combineren met een duurzame en inclusieve samenleving lees je in het volledige artikel op LeidschDagblad.nl

Naar LeidschDagblad.nl (€)
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.