Universiteit Leiden

nl en

Wetenschappers gaan de straat op voor het klimaat

Academici die een spandoek oppakken: past dat wel binnen het takenpakket, of moeten wetenschappers juist neutraal blijven? CML-onderzoeker Paul Behrens vindt het eerste. Ook hij protesteert tegen het aanboren van nieuwe gasvelden.

‘Om de opwarming te beperken tot anderhalve graad, moeten we voor 2030 onze CO2-uitstoot gehalveerd hebben’, zegt Behrens in de Volkskrant van vier november. ‘Technisch en financieel kan dat gewoon, maar politici lijken er zelf niet in te geloven.’ Dus protesteert Behrens voor de deur van het ministerie van Economische Zaken en Milieu. Het aanboren van nieuwe gasvelden is nergens voor nodig betoogt hij door een megafoon die bestickerd is met logo’s van Extinction Rebellion.

Lees het volledige artikel

Meer weten over het spanningsveld tussen academie en actie? Lees het volledige artikel op volkskrant.nl.

Volkskrant.nl
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.