Universiteit Leiden

nl en

Hoe Saturnus aan zijn ringen komt

Waar komt de kenmerkende ring om Saturnus vandaan? Astronomen publiceerden in Science een mogelijke verklaring. Eentje die ook direct zou ophelderen waarom de planeet scheef hangt. Leids astronoom Simon Portegies Zwart legt hun verhaal uit in de Volkskrant.

'Dat dit nieuwe artikel deze twee vraagstukken in één keer verklaart, vinden we als wetenschappers heel mooi', zegt Portegies Zwart. 'Je bent dan veel sneller geneigd die verklaring te geloven.' Toch moeten we volgens hem wel voorzichtig blijven. Computersimulaties zijn namelijk erg gevoelig voor kleine fouten.

Lees het artikel in de Volkskrant

Het artikel met Simon Portegies Zwart verscheen op 16 september in de Volkskrant. Lees het hele artikel op Volkskrant.nl (€).

Naar het artikel
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.