Universiteit Leiden

nl en

Alien van der Vliet bij Vereniging Eigen Huis over langer zelfstandig wonen

Wie zo lang mogelijk veilig zelfstandig thuis wil wonen, moet op tijd nadenken over verbouwen of verhuizen. Veel 55-plussers stellen dit uit, want nadenken over je oude dag is niet fijn. 'Toch zijn er manieren om hen wel op tijd aan het denken te zetten', zegt Alien van der Vliet.

Vereniging Eigen Huis

'De woning zelf speelt een psychologische rol. Als iets je eigendom is, wordt het voor jou meer waard, omdat het van jezelf is. Het is de plek waar je herinneringen maakt. Dit noemen we ook wel de psychologische overwaarde. Dit fenomeen zorgt voor een drempel om te verhuizen naar een andere woning.' 
Een levensloopbestendig huis? Dat komt later wel (16 juni 2022)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.