Universiteit Leiden

nl en

Bart van der Boom over schuilkelders in Trouw

Openbare schuilkelders zijn in Nederland al decennia gesloten. Universitair docent Bart van der Boom legt in Trouw uit waarom Nederland niet meer investeert in dergelijke bescherming.

Met de Russische inval in Oekraïne neemt de belangstelling voor Nederlandse schuilkelders toe. Volgens Van der Boom zouden we in de praktijk echter weinig hebben aan dergelijke beschutting: “In de Koude Oorlog was de hele civiele verdediging, dus de bescherming van burgers, symboolpolitiek. Vanaf de jaren vijftig was duidelijk dat de volgende oorlog een kernoorlog zou worden. En als die eenmaal uitbreekt, is er niks meer tegen de vernietiging te doen.”

Meer weten?

Lees het hele artikel op de website van Trouw.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.