Universiteit Leiden

nl en
SXS

Media enthousiast over slimme sterrenkunde-student

Masterstudent Arend Moerman is erin geslaagd de hoogst mogelijke score te halen voor zijn afstudeeronderzoek naar zwarte gaten: een 10. Het komt gemiddeld maar één keer in de tien jaar voor dat een student sterrenkunde dat cijfer haalt. Zijn opmerkelijke prestatie werd opgepikt door nationale media zoals NU.nl, NOS en BNR Nieuwsradio.

In een interview met onze eigen redactie gaf Moerman al aan dat hij vooral trots is op de ervaring die hij heeft opgedaan, en op de resultaten van zijn onderzoek. ‘De vaardigheden die je leert tijdens het doen van zo’n onderzoek, kun je niet in een cijfer vatten,’ zegt hij tegen Omroep West.

Ook bij de NOS zegt Moerman dat hij overvallen is door de media-aandacht. Maar begeleider Simon Portegies-Zwart snapt het wel: ‘Het gebeurt niet vaak dat de resultaten van een masterscriptie worden gepubliceerd, laat staan dat iemand een 10 haalt. Toch kon ik niet anders dan een 10 geven.’

Regionale media
TV WEST – Leidse student blijft nuchter na 10 voor scriptie: ‘Het is maar een cijfer’

Leids Dagblad – Leidse student Arend Moerman sterrenkunde krijgt zeldzame 10 voor scriptie

AD Regio Leiden– Leidse student sterrenkunde krijgt zeldzame 10 voor scriptie

 
Nationale media
NOS – Sterrenkundestudent krijgt tien voor scriptie: ‘Media-aandacht licht overdreven’

NU.nl – Leidse sterrenkundestudent krijgt 10 voor scriptie, komt eens per tien jaar voor

BNR Nieuwsradio – In de middag | 20 oktober – Roos Abelman en Donatello Piras praten met een masterstudent sterrenkunde die een 10 heeft gekregen voor zijn afstudeeronderzoek naar zwarte gaten 

Elsevier magazine - Arend Moerman (26): 'Ik kan niet zonder rendang met nasi goreng'

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.