Universiteit Leiden

nl en

Aandacht voor actiedag universiteiten in verschillende media

Dinsdag 6 april deed de Universiteit Leiden mee aan de landelijke actiedag - de 'alarmdag' - voor een Normaal Academisch Peil. De landelijke actie genoot zowel lokale als nationale media-aandacht, waaronder een ingezonden brief namens alle universiteiten in het Leidsch Dagblad.

In het artikel bepleiten de auteurs dat er meer geld in het hoger onderwijs geĆÆnvesteerd moet worden, want anders staat 'de academische wereld op verzuipen'. De structurele onderfinanciering zorgt ervoor dat de studenten niet het hoger onderwijs krijgen wat ze verdienen en dat docenten en wetenschappers het water tot de lippen staat, aldus de auteurs.

Meer weten?

Lees dan de volledige brief op de website van het Leidsch Dagblad.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.