Universiteit Leiden

nl en

Opiniestuk Emma van der Vos over de Wet minimumloon in Financieele Dagblad

Bijna alle grote partijen zijn het deze verkiezingen over één ding eens: het minimumloon moet omhoog. Volgens sommige partijen tot wel 20%. Ook de FNV voert driftig campagne 'Sta op voor 14' om het minimumloon naar €14 per uur te verhogen. Het minimumloon is achtergebleven bij de economische groei.

De Wet minimim loon kent echter drie hiaten die zorgen voor onduidelijkheid bij werkgevers. Hiervan worden de laagstbetaalde werknemers de dupe. Want als niet duidelijk is wat het minimumloon is, kunnen werknemers dit loon ook niet afdwingen. Bovendien leiden de verschillende interpretaties van werkgevers tot ongelijkheid tussen de minimumloonwerknemers.

In het opiniestuk in het Financieele Dagblad belicht Emma van der Vos, promovenda arbeidsrecht in Leiden en arbeidsjurist bij Stibbe, de drie hiaten: de 13e maand, de extra toeslagen en de normale arbeidsduur.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.