Universiteit Leiden

nl en

Matthäus Passion van Bach door het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir onder leiding van dirigent Ton Koopman.

De integrale registratie van de Matthäus Passion van Bach werd op 28 maart op NPO2 ten gehore gebracht door het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir onder leiding van dirigent Ton Koopman.

In de tv-registratie Matthäus Passion werd de gehele Matthäus uitgevoerd, op de indrukwekkende en traditionele wijze van J.S. Bach. Dirigent en Bachkenner Ton Koopman leidde het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir in de uitvoering van het bekende klassieke muziekstuk. De registratie vond plaats in TivoliVredenburg. 

Dirigent Ton Koopman zei hierover: ''De Matthäus is voor mij één van Bachs grootste meesterwerken. Uitvoeringen van dit monumentale werk voor dubbelkoor, dubbelorkest, kinderkoor en solisten worden jaarlijks door vele mensen bijgewoond. Zeker in Nederland kennen we een bijzonder rijke Matthäus-traditie. De manier waarop Bach emoties als verdriet, woede, wroeging en berusting op muziek heeft gezet, spreekt direct tot het hart. Ik ben blij en dankbaar dat in deze uitzonderlijke tijden, ik met mijn eigen Amsterdam Baroque Orchestra & Choir deze prachtige en troostrijke muziek mag uitvoeren.''

U kunt de registratie hier terugkijken en beluisteren.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.