Universiteit Leiden

nl en

Boek Sietze Norder 'De wereld in het klein' belicht in verschillende media

Een kleine geschiedenis van het leven op aarde, verteld aan de hand van eilanden. Wat kunnen wij leren van deze werelden in miniatuur? Het boek 'De wereld in het klein' van biogeograaf Sietze Norder gaat hierover en is belicht bij diverse media.

Van de flaptekst van het boek: 'Aan de hand van zijn eigen ervaringen en wetenschappelijke inzichten uit de eilandbiogeografie maakt Norder een tijdreis door de fascinerende wereld van eilanden. Hij neemt de lezer mee naar het moment waarop de eerste mensen aan land gingen en laat zien welke ecologische en maatschappelijke veranderingen daarop volgden, zoals de opkomst en neergang van eilandrijken en het ontstaan van nieuwe ecosystemen, talen en culturen. Als knooppunten in de uitwisseling van mensen, goederen, soorten en idee├źn hebben eilanden een cruciale rol gespeeld in de zich ontvouwende wereldgeschiedenis. Eilanden geven een inkijk in de historische wortels van hedendaagse mondiale uitdagingen, zoals de biodiversiteitscrisis en klimaatverandering, maar bieden ook perspectieven op een duurzame toekomst.'

Meer weten?

Sietze Norder is over zijn boek geinterviewd bij Trouw, het wetenschapsprogramma Focus en Vroege Vogels (fragment vanaf 25 minuten). Een bespreking van 'De wereld in het klein' is gepubliceerd in het Financieel Dagblad en in de rubriek 'Giphart graast' van het Algemeen Dagblad (link volgt).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.