Universiteit Leiden

nl en

Hoe onderzoek je de zon? Frans Snik bij Het Klokhuis

Hoe onderzoek je vanaf de Aarde de samenstelling van de zon? En wat zijn die geheimzinnige vlekken en explosies aan het oppervlak deze ster? Astronoom Frans Snik vertelt er alles over tijdens de aflvering Zononderzoek van Het Klokhuis.

Een beetje ironisch was het wel: 'De filmdag voor een uitzending over de zon was ingepland tijdens de eerste week in 2020 dat het regende…,' vertelt Frans Snik.

Tijdens de uitzending vertelt Snik dat je met een speciale zonnespectograaf het zonlicht kan opvangen, om het vervolgens uiteen te rafelen in alle kleuren van de regenboog. 'Zo kun je ontdekken uit welke stoffen de zon allemaal bestaat.'

Kijk de hele aflevering van Het Klokhuis - Zononderzoek

 

Frans Snik met presentator Pascal Tan. Still uit de aflevering Zononderzoek, Het Klokhuis
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.