Universiteit Leiden

nl en

Aleydis Nissen publiceert reportage over Zuid-Koreaanse elektronica-industrie

Aleydis Nissen maakte een reportage over de Zuid-Koreaanse elektronica-industrie voor Eos magazine. Dit artikel kwam tot stand met de steun van het Fonds Pascal Decroos voor Bijzondere Journalistiek.

Protestteksten voor Samsungs flagship-winkel in Gangnam (Foto: Aleydis Nissen)

Zelfs als u nooit een Samsung smartphone of televisie kocht, is de kans groot dat u marchandise van het Zuid-Koreaanse conglomeraat in huis heeft, legt Nissen uit over het artikel in Eos magazine. 'Samen met landgenoot SK Hynix produceert Samsung het grootste deel van de DRAM-semiconductors en het NAND-geheugen wereldwijd. Verschillende centrale componenten worden vandaag de dag nog steeds in Zuid-Korea geproduceerd. En dat komt niet alle Zuid-Koreanen ten goede. Fabrieksarbeiders hebben de grootste moeite om te bewijzen dat ze nare ziektes als leukemie op het werk oplopen. Het is bovendien lastig om dit bekend te maken bij het grote publiek.'

Bekijk hier de nieuwste editie van Eos magazine (€).

Nissen publiceerde eerder in kranten in binnen- en buitenland, zoals de Volkskrant en The Independent. Voor een selectie: raadpleeg deze link.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.