Universiteit Leiden

nl en

Sevike Yelpaze in Mr. Online: 'We gaan niet bij de pakken neerzitten'

Mastercoördinator/docent civiel recht Sevike Yelpaze werkt ook als juridisch medewerker bij het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam, waar zij zich bezighoudt met het opstellen en beoordelen van artiestencontracten. Tijdens de lock-down in maart was ze vooral druk met het ontbinden ervan. Ook de nieuwe gedeeltelijke lock-down leidt tot zorgelijke situaties.

In een interview in Mr. Online vertelt Sevike Yelpaze over het ontbinden van contracten, wat ze het afgelopen voorjaar - noodgedwongen - heel veel deed. 'De eerste week na de lockdown leefde ik een roes, een soort van rouwproces. De gehele periode van de lockdown stond in het teken van contracten ontbinden, letterlijk en figuurlijk afscheid nemen van concerten en van grootse plannen. De afhandeling van de contracten ging redelijk vlot, door een beroep op overmacht, oftewel ‘force majeure’. Zo gebruik je deze bepaling hoogstens een keer per jaar en zo gebruik je het nagenoeg elke dag.'

Lees het hele interview in Mr. Online.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.