Universiteit Leiden

nl en

De Volkskrant eert sterrenkundige Jet Katgert-Merkelijn (76)

In de rubriek Het Eeuwige Leven eert de Volkskrant sterrenkundige Jet Katgert-Merkelijn, die op 76-jarige leeftijd is overleden. ‘Ze hielp mannelijke collega’s, onder wie haar man, aan de bouwstenen voor hun ontdekkingen,’ schrijft Peter de Waard. ‘Maar ze was ook zelf een briljant astronoom.’

Een briljante sterrenkundige

Jarenlang was Katgert-Merkelijn onderzoeker bij de Sterrewacht Leiden. Daarnaast werkte ze als secretaris voor het instituut voor radioastronomie ASTRON en was ze redacteur van het blad Astronomy and Astrophysics. ‘En dat werk kun je niet doen als je zelf geen briljant sterrenkundige bent,’ zegt wetenschappelijk directeur van de Leidse Sterrewacht Huub Rottgering in het bericht. 

Lees hier de volledige necrologie:

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.