Universiteit Leiden

nl en

Coronacrisis: technologie overvalt de werknemer in zijn huis

Nederland werkt massaal thuis tijdens de coronacrisis. Daarmee komen technologieën die werknemers op de werkvloer al in de gaten kunnen houden, nu ook onze huiskamers binnen.

Dat schrijft Bob-Jan Kreiken, student Bestuurskunde en Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden in een opiniestuk in het AD

'We wanen ons bevoorrecht dat we ons werk niet hoeven neer te leggen'. schrijft hij. 'Maar naast het in eerste instantie lollige en ongemakkelijke videobellen, kleven er ook grote risico's aan thuiswerken. En dan ik heb het niet over stress, malware en datalekken. Ik heb het over Big Boss. Technologieën en algoritmes die nu al op de werkvloer worden ingezet om werknemers digitaal in de gaten te houden, hebben hun weg gevonden naar onze woonkamer via de bedrijfslaptop of geïnstalleerde software op onze eigen computer.'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.