Universiteit Leiden

nl en

Marcel Cobussen over onze behoefte aan stilte op Nu.nl

Geluid is overal, daar kunnen we niet omheen. Maar op een gegeven moment zitten we vol. We hebben behoefte aan stilte, zegt hoogleraar auditieve cultuur Marcel Cobussen.

Er is steeds meer aandacht voor een stilte. Denk maar aan het vuurwerkverbod of stil asfalt. We hebben ook behoefte aan een zekere controle over onze eigen auditieve omgeving. Wanneer we stilte om ons heen hebben horen we minieme geluiden waar we vaak geen aandacht aan geven. Prikkels worden verminderd waardoor je meer open staat voor wat er nu, op dit moment is. "Onze omgeving is nooit stil, maar heeft subtiele geluiden waar we vaak geen aandacht aan besteden maar die zoveel rijkdom en schoonheid hebben."

Lees het hele artikel op Nu.nl.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.