Universiteit Leiden

nl en

Aya Ezawa en Nynke Feenstra in de Leidse Top 50

Dit jaar is op Internationale Vrouwendag (8 maart) de eerste editie van de Leidse Top 50 bekend gemaakt. In de lijst staan de namen van 50 vrouwen die door hun activiteiten in Leiden in 2019 het verschil hebben gemaakt. Universitair docent en diversity officer Aya Ezawa en PhD studente Nynke Feenstra werden onder andere verkozen.

De selectie werd gemaakt door initiatiefnemers Liang de Beer en Jenny Bruin in samenwerking met een jury van “wijzen” bestaande uit  Marleen Hogendoorn, Carolien Stolte, Pim van Vliet, Angela van Steijn , Gemma Lago , Hanneke de Winter en Fien van Rossum. Bij de samenstelling is expliciet gelet op de diversiteit: op de lijst staan vrouwen van alle leeftijden en uit allerlei sectoren. Aya Ezawa en Nynke Feenstra zijn binnen de sector Wetenschap en Hoger Onderwijs opgenomen. Ezawa is in de lijst opgenomen door haar rol als diversity officer van de Universiteit Leiden en Feenstra is verkozen vanwege haar inzet ‘voor het vergroten van de toegankelijkheid van de maatschappij, in het bijzonder van musea, voor mensen met een beperking.’

Bekijk de hele Leidse Top 50 op de website van Feminist Evolution Leiden

Alumni van de faculteit Geesteswetenschappen zijn ook alom vertegenwoordigd op de lijst:
- Josine Heijnen (oud-studente BA Religiewetenschappen): 'Raadslid voor CDA Leiden die de belangen van ondernemers en studenten uitstekend weet te vertegenwoordigen in de lokale politiek.'
- Susannah Herman (oud-studente MA Classics): ‘Een ware duizendpoot is die hokjes overstijgt: van docent tot cateraar, van politica tot creatief brein achter de Gave Wijven podcast’.
- Ari
ëla Netiv (oud-studente BA Geschiedenis): 'Al jaren het boegbeeld van Erfgoed Leiden en Omstreken, in 2019 organiseerde zij met haar team een groot symposium ter ere van de winst van Leiden van de BNG Bank Erfgoedprijs.'
- Tjitske Veldkamp (oud-studente BA Franse taal en cultuur): '
Voorzitter van stichting Duurzame Energie Merenwijk, voorloper en pleitbezorger op het gebied van verduurzaming.'
- Dorien Verbree (oud-studente MA Philosophy): '
Gedreven en intelligente oppositieleider van de Leidse raad, die met veel humor leiding geeft aan de fractie van de VVD Leiden.'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.