Universiteit Leiden

nl en

ACPA PhD's Ned McGowan en Guy Livingston op Leids festival Peel Slowly and See

Twee Amerikanen die jaren geleden verhuisden naar Nederland: Ned NcGowan en Guy Livingston. Beiden zijn PhD bij ACPA, zijn musici, geven les, componeren en bundelden hun krachten voor Peel Slowly and See.

The Speed of Silence

In The Speed of Silence presenteerden Ned en Guy een interactieve mix van muziek van Erik Satie, John Cage, Ned McGowan, Phillip Miller en Nils Frahm, met video's van William Kentridge en Max Cooper. Aan de hand van de voorbeelden, uitvoeringen en video's werd ons duidelijk wat het is verschil is tussen razendsnelle en bizar-trage ritmes en hoe luidruchtig stilte is.

"Het is een lichtvoetige en boeiende presentatie met publieksparticipatie, waarin het aspect tijd, en dan vooral de door de luisteraar waargenomen gevoel van tijdsduur, het uitgangspunt vormt. Gecomponeerde muziek en improvisaties op de dwarsfluit en keyboards maken duidelijk dat complexiteit van invloed is op tijdservaring. De veelheid aan voorbeelden in geluid en beeld is niet bevorderlijk voor het vasthouden van de rode draad, maar muzikaal is het optreden een verhelderende ervaring.”

- Leidsch Dagblad- 24 februari 2020

Het festival Peel Slowly and See

Peel Slowly and See begon in 2011 als initiatief van vrienden en medewerkers van platenzaak Velvet Leiden. Nieuwe ontdekkingen en een breed spectrum aan stijlen en genres staan centraal. Een team van programmeurs uit Leiden stelt een divers en spannend festival samen voor de nieuwsgierige liefhebber. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.