Universiteit Leiden

nl en

Nathal Dessing over de Midden-Oosten cultuurmarkt in Leidsch Dagblad

Onlangs vond de vierde editie van de Midden-Oostencultuurmarkt in het Rijksmuseum van Oudheden plaats. Meer dan tweeduizend bezoekers bezochten de markt. Nathal Dessing, directeur van het Leiden University Centre for the Study of Islam and Society (LUCIS), vertelt erover in het Leidsch Dagblad.

LUCIS organiseert de Midden-Oostencultuurmarkt elk jaar in nauwe samenwerking met het museum. De markt blijkt zo populair dat het uitgebreid is naar een tweedaags evenement. Er zijn lezingen, interviews, workshops en er is muziek en dans. Nathal Dessing legt uit dat de markt een platform is om een breed publiek met de vele facetten van het Midden-Oosten kennis te laten maken. De entree is gratis. ‘Natuurlijk bestaan er vooroordelen, maar wij willen juist het gesprek aangaan.’

En belangstelling en gesprek was er volop. Bezoekers konden luisteren naar lezingen over het laatste onderzoek van Leidse wetenschappers, maar ook meedansen met de dabke, een volksdans uit het Midden-Oosten, en shoppen bij de kraampjes. Dessing benadrukt: ‘We willen gewoon goede informatie verstrekken. Leiden is een nieuwsgierige stad en je ziet duidelijk dat het publiek hier belangstelling voor heeft.’

Meer weten?
Lees hier het hele artikel (€)

In 2020 vindt de vijfde editie van de Midden-Oosten cultuurmarkt plaats. U bent van harte welkom hier bij aanwezig te zijn.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.