Universiteit Leiden

nl en

Promovendus Patrick van Berlo spreekt op festival Het Grote Gebeuren

Promovendus Patrick van Berlo gaat op 9 november 2019 op het Groningse literatuurfestival Het Grote Gebeuren in gesprek over gevangenschap met journalist Minka Nijhuis en Sarwar Joanroy, die Iraaks Koerdistan ontvluchtte en sinds 1989 in Nederland woont.

Op het festival zal Minka Nijhuis eerst via Skype in gesprek gaan met Behrouz Boochani, schrijft Dagblad van het Noorden. Boochani is een Iraans-Koerdische dichter die tot september 2019 vastzat op het eiland Manus, voor de kust van Papoea-Nieuw-Guinea, nadat hij had geprobeerd om naar AustraliĆ« te vluchten. Vanuit de gevangenis schreef hij het boek Alleen de bergen zijn mijn vrienden, dat hij schreef via WhatsApp op een telefoon die hij zijn cel had binnengesmokkeld.

Sinds september verblijft Boochani op het vasteland van Papoea-Nieuw-Guinea, in afwachting van een oplossing.

Patrick van Berlo

Na het Skype-interview zal Nijhuis in gesprek gaan met expert Patrick van Berlo, die in Leiden promotieonderzoek doet naar de privatisering en uitbesteding van zowel strafrechtelijke als immigratierechtelijke detentie. Hij kijkt daarbij in het bijzonder naar de vraag in hoeverre mensenrechtenverplichtingen een accuraat rechtsbeschermingskader blijven bieden binnen dergelijke vormen van detentie.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.