Universiteit Leiden

nl en

Bert Koenders live bij BNR de Wereld

Op donderdag 19 september was Bert Koenders, Hoogleraar Vrede, Recht en Veiligheid aan het Institute of Security and Global Affairs (ISGA), te gast bij BNR de Wereld tijdens de uitzending: De Grote Vredesshow. De radioshow werd live uitgezonden in Wijnhaven in samenwerking met de Faculteit Governance and Global Affairs (FGGA).

In een reportage van Nieuwsuur en Trouw werd oud-minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders beschuldigd van het bevoorraden van jihadisten. Koenders reageerde voor het eerst op de beschuldigingen in de media sinds hij minister af is in de liveshow van BNR De Wereld. ‘We hebben geen wapens geleverd. Iedereen weet dat we zogenaamde non-lethal assistance hebben geleverd', zegt Koenders.’

NAVO-bijdrage

'We hebben als internationale gemeenschap op alle fronten gefaald in Syrië', zegt Koenders. Dat Nederland niet militair heeft ingegrepen vindt hij ook terecht. Wat Nederland als een onderdeel van de NAVO-bijdrage in Syrië heeft gedaan vindt Koenders verantwoord en noodzakelijk. 'Het heeft ook in die periode geholpen, maar daarna niet omdat de Russen hebben geïntervenieerd.'

Lees het volledige artikel op de website van BNR

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.