Universiteit Leiden

nl en

'Zomerse rondleiding is een echte belevenis'

Omroep West besteedt aandacht aan de zomerse rondleidingen van de Universiteit Leiden. De exclusieve zomerse rondleidingen bieden een kijkje achter de deuren van het Academiegebouw, het P.J. Veth gebouw en de Bibliotheek Thysiana. Gebouwen met een eeuwenoude en rijke geschiedenis.

'Wij zijn de oudste universiteit van Nederland', vertelt Dirk van Vugt. Hij is student geschiedenis en een van de rondleiders. '444 is gewoon een leuk getal. We doen heel veel met het getal vier. En we betrekken de omgeving erbij, want veel mensen kennen de universiteit natuurlijk wel, maar veel dingen hebben ze nog nooit van binnen gezien.'

Niet alleen maar feitjes

'Het is toch leuk om de historische achtergrond van de Universiteit van een gids te horen', vertelt een bezoekster. 'Je zou het ook in boekjes kunnen lezen, maar dan zijn het feitjes. De rondleiding was daarentegen een echte belevenis.' 

Kijk het beeldverslag van Omroep West!

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Lees hier het artikel op omroepwest.nl :Van zweethokje tot pedel: Universiteit Leiden toont rituelen tijdens 444-jarig bestaan 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.