Universiteit Leiden

nl en

Elsemieke Daalder wint de Ted Meijerprijs 2019

Elsemieke Daalder heeft onlangs de Ted Meijerprijs gewonnen voor haar proefschrift De rechtspraakverzamelingen van Julius Paulus. Recht en rechtvaardigheid in de rechterlijke uitspraken van keizer Septimius Severus.

De Ted Meijerprijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Koninklijk Nederlands Instituut Rome (KNIR) voor de beste scriptie of dissertatie op het gebied van de geesteswetenschappen, in relatie tot Italië en in het bijzonder tot Rome. De prijs heeft tot doel de winnaar in de gelegenheid te stellen zich in vrijheid te oriënteren op een promotie- of postdoc-onderzoek.

Als onderdeel van de prijs zal Elsemieke het komende collegejaar drie maanden verblijven aan het KNIR om onderzoek te doen.

Zie voor nadere informatie de website van het KNIR. Het proefschrift van Elsemieke kan hier worden geraadpleegd.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.