Universiteit Leiden

nl en

Studenten van iGEM als Goed Verhaal bij NOS op 3

'Zo moet een inktvis helpen om brandwonden te genezen', kopte NOS op 3 over de missie van iGEM Leiden. In een kort filmpje interviewen ze het Leidse studententeam, dat met de stof suckerine – afkomstig uit een inktvis – brandwonden wil genezen.

Inktviseiwit tegen brandwonden

'Een soort waterige gel die we kunnen gebruiken voor het genezen van ernstige brandwonden of andere chronische wonden,' zo omschrijft Jo-Anne Verschoor hun gedroomde medicijn in het filmpje. De basis voor dit medicijn is dus het het eiwit suckerine, dat voorkomt in de zuignaptanden van de humboldt-pijlinktvis. Toch zal er in het onderzoek van de elf studenten geen inktvis aan te pas komen. Het DNA van de inktvis is namelijk genoeg. Door handig gebruik te maken van de bacterie E. coli, 'produceren die bacteriën het eiwit eigenlijk voor ons,' zegt Maarten Lubbers. 

Steun de studenten

Om hun doel te kunnen bereiken, hebben de studenten hulp nodig. Met een crowdfundingsactie proberen ze genoeg geld in te zamelen voor hun onderzoek. De crowdfunding loopt nog een week, help jij ze naar de 100 procent? 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.