Universiteit Leiden

nl en

Reinout van Weeren over de grootste energie-explosie sinds de Oerknal

Nederlandse astronomen van de Leidse Sterrewacht, ASTRON en SRON hebben voor het eerst een begin van een botsing tussen twee enorme groepen van sterrenstelsels geobserveerd. Ze publiceerden erover in het tijdschrift Nature Astronomy.

Extreem veel energie

Nieuws & Co op NPO Radio 1 besteedde aandacht aan het nieuws. Leids astronoom Reinout van Weeren was live aan het woord tijdens de uitzending: 'Bij een botsing tussen die clusters wordt dat gas enorm verhit, tot temperaturen van zo’n 100 miljoen graden. Dus daar komen enorme hoeveelheden energie bij vrij.'

Beluister hier het nieuwsitem met Van Weeren: NPO Radio 1 Nieuws & Co - Astronomen zien de grootste botsing ooit ontstaan

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.