Universiteit Leiden

nl en

Leidse ontdekking van planeetgeboortes wereldwijd nieuws

In Duitsland, Amerika en zelfs in Vietnam: overal ter wereld werd de Leidse ontdekking gedeeld van de geboorte van twee planeten. Astronoom Sebastiaan Haffert wist met zijn team voor het eerst meerdere planeten in wording vast te leggen en publiceerde zijn bevindingen in Nature Astronomy. Een unieke prestatie, die niet onopgemerkt bleef.

Sebastiaan Haffert

‘Deze ontdekking is eigenlijk een missing link’, zegt Haffert bij NPO Radio 1. ‘We weten hoe volwassen planetenstelsels eruit zien, maar we hadden tot voor kort nog nooit een planeet gezien die nog in zijn geboorteproces zit.’ Hafferts ontdekking helpt bij het begrijpen van hoe planeten zich vormen.

Media-overzicht

Hafferts ontdekking verscheen in meer dan 200 artikels wereldwijd. Hieronder een kleine greep:

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.