Universiteit Leiden

nl en

Rianne de Heide bij Per Seconde Wijzer

Promovendus Rianne de Heide (Mathematisch Instituut en het Centrum Wiskunde en Informatica) heeft succesvol meegedaan aan het NPO programma 'Per Seconde Wijzer.' Ze schopte het tot de derde ronde, waarna ze zelf besloot te stoppen.

Brede categorie

De Heide speelde mee in de categorie 'Wetenschap'. Tijdens de quiz kreeg ze ook wat wiskundige vragen en vragen over statistiek: 'De mooiste vraag die ik kreeg ging over de getallen 1 t/m 9. Ik vond het een ontzettend leuk spel om mee te spelen. Het is heel spannend welke vraag er verschijnt, omdat de categorie wetenschap verschrikkelijk breed is: van geologie en taalkunde, tot plantenkennis, auto-onderdelen en hedendaagse filosofen. 

Presenteren onder druk

Presteren met al die camera's op je gezicht, viel niet mee. 'Je moet onder tijdsdruk allerlei feitjes uit je geheugen plukken. En, je moet bedenken dat je brein vijf keer trager werkt als je daar in de spotlights zit! Dat maakt het extra leuk om mee te doen als je van een beetje avontuur houdt!'

Screenshot uit één van de afleveringen van Per Seconde Wijzer

De afleveringen zijn terug te zien via NPOStart: Per Seconde Wijzer

De Heide is te zien in de afleveringen van dinsdag 4, woensdag 5 en donderdag 6 september.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.