Universiteit Leiden

nl en

Universiteitsfondsen genomineerd voor NRC Charity Awards

De Nederlandse Universiteitsfondsen, inclusief het Leids Universiteits Fonds, zijn gezamenlijk genomineerd voor de NRC Charity Awards 2018. Deze awards zijn in 2011 in het leven geroepen op initiatief van het NRC Handelsblad en bedoeld om zowel grote als kleinere goede doelen te ondersteunen bij het bereiken van bestaande en nieuwe donateurs, vrijwilligers en ambassadeurs.

Zonder universiteiten was de maatschappij een stuk ingewikkelder

Met een speciaal ontworpen campagne dingen de Universiteitsfondsen mee naar de publieksprijs van de NRC Charity Awards. Op de advertentie zien we een uitvergroot beeld van een mogelijke wereld zonder universiteiten. In 1988 zette Cees Links, in samenwerking met verschillende Nederlandse universiteiten, de eerste stappen in de ontwikkeling van wifi. Gelukkig ook maar, want anders liepen we nu allemaal rond met een internetkabel aan onze mobiele apparaten. 

Veel innovaties die niet meer te missen zijn uit ons dagelijks leven waren er misschien niet geweest zonder universiteiten. Maar financiering vanuit de overheid is niet altijd meer voldoende om hoogstaand onderwijs en onderzoek te kunnen leveren. Het Leids Universiteits Fonds (LUF) speelt hierin voor de Universiteit Leiden een belangrijke rol. Sinds 1890 zet het LUF zich in om de kwaliteit van het onderzoek en onderwijs aan de universiteit hoog te houden en te verbeteren, onder andere in de vorm van subsidies aan projecten van faculteiten en wetenschappers.

Geven voor weten

Met een gezamenlijke campagne en deelname aan de NRC Charity Awards willen de Universiteitsfondsen ‘geven voor weten’ onder de aandacht brengen. Universiteiten komen niet alleen met oplossingen die toegepast kunnen worden in de praktijk, maar onderzoeken ook de oorzaak van een probleem en dragen zo bij aan duurzame oplossingen. Dus waar u ook om geeft, grote kans dat uw universiteit daar ook om geeft. Uw universiteit leidt de denkers, vernieuwers en leiders van de toekomst op, die deze problemen moeten gaan oplossen. 

Mogen wij rekenen op uw stem voor de Nederlandse Universiteitsfonden? Stemmen kan tot vrijdag 17 augustus 2018 op deze pagina

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.