Universiteit Leiden

nl en

Huub Röttgering geeft RTL uitleg over Mars

Op 31 juli, een paar dagen na de bloedmaan, was een ander verschijnsel aan de hemel te bewonderen. De planeet Mars stond dichterbij de aarde dan hij in vijftien had gedaan. Huub Röttgering, hoogleraar Observationele kosmologie bij de Sterrewacht Leiden, legde aan RTL uit hoe je de planeet kon spotten.

Met het blote oog

Röttgering vertelde hoe het kwam dat je Mars die avond met het blote oog kon spotten: ‘Zowel de aarde als Mars volgen een ellipsvormige baan door de ruimte. De baan die de aarde aflegt bevindt zich binnen de ruimere baan die Mars aflegt. De banen naderen elkaar af en toe, zoals vanavond.’

Lees hier het gehele artikel:

RTLnieuws.nl: Mars staat vanavond dicht bij de aarde, goed te zien met het blote oog.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.