Universiteit Leiden

nl en

Levend Lab paginagroot in Leidsch Dagblad

Het Levend Lab stond op woensdag 30 mei met twee volledige pagina's in het Leidsch Dagblad. In het artikel vertellen oprichters Martina Vijver en Henrik Barmentlo over hun eerste onderzoeksresultaten naar de invloed van bestrijdingsmiddelen op biodiversiteit.

Belangrijke onderzoeksfaciliteit

Het Levend Lab is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke onderzoeksfaciliteit van de universiteit. Want, legt Barmentlo in het artikel uit, het Levend Lab is 2500 keer gevoeliger dan vergelijkbare experimenten in een normaal laboratorium. De eerste resultaten laten zien dat het bestrijdingsmiddel thiacloprid zorgt voor een afname van insecten in de slootjes. Lees hieronder het hele bericht (klik op de afbeelding om te vergroten): 

Paper van Barmentlo met de eerste onderzoeksresultaten

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.