Universiteit Leiden

nl en

Hester Bijl over digitalisering van onderwijs in het Leidsch Dagblad

Het is ruim een jaar geleden dat Hester Bijl toetrad tot het College van Bestuur van de universiteit. Het Leidsch Dagblad sprak de vice-rector over het verschil tussen Leiden en Delft en de kracht van digitalisering in het onderwijs.

Een toekomst waarin kennis langs digitale weg direct in het brein geplugd kan worden, voorziet vice-rector magnificus Hester Bijl (47) van de Universiteit Leiden nog niet. Wel is ze enthousiast over videocolleges, hololenzen waarmee geneeskundestudenten virtuele enkelgewrichten kunnen bestuderen en onderwijs in de vorm van computerspellen. Bijl vindt digitalisering een verrijking van het onderwijs, maar de docent zal niet verdwijnen. 'Het gaat om een slimme combinatie.'

Het is ruim een jaar geleden dat Hester Bijl, van huis uit wiskundige en anglist, toetrad tot het College van Bestuur van de universiteit. Hoewel Bijl, die hiervoor decaan was van de faculteit Ruimtevaart van de TU Delft, niets te klagen had over de collegiale sfeer daar, ervoer ze Leiden van meet af aan als een warme, persoonlijke universiteit. 'Delft is toch wat pragmatischer.'

Lees verder in het Leidsch Dagblad >

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.