Universiteit Leiden

nl en

Anais van Ertvelde en Heleen Debruyne over de seksuele moraal van het Westen

Bij VPRO Nooit meer slapen spraken Anais van Ertvelde, promovenda bij het Instituut voor Geschiedenis en Heleen Debruyne over hun boek 'Vuile Lakens'.

Anaïs van Ertvelde en Heleen Debruyne zijn bovenmatig geïnteresseerd in de seksuele moraal van het Westen. Eerder maakten ze een podcast over het onderwerp, maar nu is er ook een boek. Zijn we hier wel zo vrijgevochten als we denken en anderen ook graag voorhouden? In de essaybundel 'Vuile Lakens' hebben ze hun vrijmoedige speurtochten naar het antwoord op deze vraag gebundeld. Verslaggever Mathijs Deen sprak met ze af in de tuin der lusten van de hoofdstad, de Hortus van Amsterdam, en maakte een reportage. Beluister het fragment hier.

Op zondag 3 december werd de essaybundel besproken in VPRO Boeken.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.