Universiteit Leiden

nl en

Tickets op naam verkopen om woekerhandel tegen te gaan

De Eerste Kamer heeft tegen een nieuwe wet gestemd die de woekerhandel in tickets voor concerten en sportwedstrijden had moeten aanpakken. De Eerste Kamer twijfelt namelijk over de effectiviteit van de nieuwe wet.

Willem van Boom

Deze twijfel is ontstaan door de inmening van diverse deskundigen, waaronder Willem van Boom, hoogleraar burgerlijk recht. In de Gelderlander wordt hij geciteerd: ‘Mensen moeten naar de rechter om geld terug te krijgen. Die drempel is veel te hoog, en de proceskosten zullen meestal hoger zijn dan het bedrag waar het om gaat. Dat zal vrijwel niemand doen.’

Volgens van Boom is er maar één oplossing om woekerhandel tegen te gaan en dat is tickets op naam verkopen en controleren op identiteit. ‘Dan weet je zeker dat er niet wordt doorverkocht. Maar dat kost natuurlijk veel tijd en geld. Dat wil de industrie blijkbaar niet,’ aldus Van Boom.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.