Universiteit Leiden

nl en

Koos Biesmeijer in de Volkskrant over bestrijdingsmiddelen in honing

Driekwart van de geteste honingmonsters bevatten sporen van bestrijdingsmiddelen. Dat blijkt uit een internationale studie gepubliceerd in Science. In de Volkskrant geeft hoogleraar Natuurlijk kapitaal Koos Biesmeijer commentaar.

De studie richtte zich op bestrijdingsmiddelen behorend tot de zogeheten neonicotino├»den. De gevonden hoeveelheden zijn onschadelijk voor de mens en niet direct dodelijk voor bijen. Maar, zegt Biesmeijer: 'Studies tonen aan dat honingbijen die worden blootgesteld aan neonics korter leven en verdwalen. De effecten van ziekten kunnen erger worden door blootstelling aan deze stoffen.'

Lees het hele verhaal in de Volkskrant: Pesticiden met schadelijke effecten voor bijen gevonden in honing

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.