Universiteit Leiden

nl en

Rector Carel Stolker langs de Feministische Meetlat

Maandblad Opzij legde rector magnificus Carel Stolker - en de Universiteit Leiden - langs de Feministische Meetlat. Als het aan Stolker ligt, wordt de disbalans tussen mannelijke en vrouwelijke hoogleraren zo snel mogelijk opgeheven. 'Als je eerlijk naar de cijfers kijkt, is er geen enkele rechtvaardiging dat het zo langzaam gaat met vrouwen.'

Langs de Feministische Meetlat neemt maandelijks een Nederlands bedrijf de emancipatoire maat, aan de hand van een persoonlijk interview met hun topman of -vrouw. Deze maand was het de beurt aan Carel Stolker. Onze universiteit krijgt van Opzij een 7,5 op de Feministische Meetlat.

'In de bestuurszaal van de Universiteit Leiden hangen vier portretten: foto’s van de Leidse hoogleraren Ineke Sluiter, Judi Mesman, Naomi Ellemers en Eveline Crone. Deze vrouwelijke professoren hebben zich verenigd onder de naam Athena’s Angels en zetten zich in voor vrouwen in de wetenschap en gelijke kansen. Het is een statement: Universiteit Leiden heeft wel degelijk oog voor vrouwen.'

Lees verder bij Opzij (€)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.