Universiteit Leiden

nl en

Gastschrijver Alfred Schaffer bij De Taalstaat

Alfred Schaffer is dichter en dit jaar als gastschrijver verbonden aan de Universiteit Leiden. Bij De Taalstaat op NPO Radio 1 vertelt hij over zijn eigen kennismaking met poëzie, zijn dichtbundel Mens Dier Ding en hoe hij met Leidse studenten aan poëzie gaat werken.

Alfred Schaffer is dichter. En wat voor één. In 2014 verscheen van zijn hand wat door vele poëziekenners als een meesterwerk wordt beschouwd Mens Dier Ding. Daarin slaagt hij erin de gruwelijke geschiedenis van een gewelddadig Afrikaans stamhoofd in te weven in de tijd van nu. De conclusie moet zijn dat de grens tussen mens, dier en ding buitengewoon vaag is. Alfred Schaffer is 44 jaar, woont in Zuid-Afrika, hij is verbonden aan de Universiteit van Stellenbosch, heeft een Nederlandse vader en een Arubaanse moeder, en wordt gastschrijver aan de Leidse Universiteit.

Luister de uitzending terug >

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.