Universiteit Leiden

nl en

Simon Portegies Zwart in KIJK over tweelingsterren

In het blad KIJK gaat Simon Portegies Zwart in op het vermoeden dat sterren in twee- of drielingen geboren worden. Dat suggereert een nieuwe analyse van een onderzoeksduo van Harvard en de University of California, Berkeley.

In het artikel zegt astrofysicus Portegies Zwart de ontdekking van de twee onderzoekers heel spannend te vinden. Dat dit ook betekent dat onze zon ergens een tweeling heeft, gelooft Portegies Zwart niet direct. 'Dit onderzoek sluit niet uit dat de zon ook op een andere wijze is ontstaan. Al vind ik het wel een belangrijke observatie, en ik wacht met spanning af op de meer theoretisch geori├źnteerde onderzoeken die hierop verder zullen bouwen.'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.