Universiteit Leiden

nl en

Quirine Eijkman over hoe vis je de terrorist uit de schoolbanken?

Leraren, jongerenwerkers, AZC-personeel en andere professionals worden getraind om radicalisering vroeg te signaleren. Maar hoe onderscheid je iemand met radicale ideeën van iemand die wil overgaan tot geweld?

Meer beveiliging, meer controles, meer geld voor de AIVD. Gaat het over terrorismebestrijding, dan gaat het vaak over veiligheidsmaatregelen. Terwijl Nederland juist heeft geïnvesteerd in een preventief beleid dat de aanwas van nieuwe terroristen moet stoppen. In een serie van drie artikelen onderzoekt NRC die aanpak. 

Quirine Eijkman vertelt in het eerste artikel van de serie over hoe je iemand met radicale ideeën onderscheid van iemand die wil overgaan tot geweld.

Lees het artikel op NRC.nl  

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.