Universiteit Leiden

nl en

Quirine Eijkman over het in de gaten houden van potentiële terroristen

Quirine Eijkman, terrorisme deskundige verbonden aan het Instituut for Security and Global Affairs, sprak over de aanslag in Manchester.

De zelfmoordterrorist die zich maandagavond opblies in de Manchester Arena, was voor de aanslag in beeld bij de Britste veiligheids- en inlichtingendiensten. De vraag die hierdoor bij men opkomt is of de autoriteiten deze aanslag ook hadden kunnen voorkomen. Volgens Mr. dr. Eijkman is het heel lastig in te schatten wanneer iemand iets gaat doen. Dit is volgens Eijkman dan ook meteen het probleem: er zijn te veel mensen in beeld bij de inlichtingendiensten en het is onmogelijk om al deze mensen te monitoren.

Lees het artikel op de NOS website of bekijk het fragment van haar optreden bij PAUW

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.