Universiteit Leiden

nl en

Roy de Kleijn in De Kennis van Nu over robotliefde

Cognitief psycholoog Roy de Kleijn meet in hoeverre Elisabeth, presentator van De Kennis van Nu menselijke eigenschappen toekent aan robots. Bekijk de uitzending over robotliefde.

Menselijke robot

In ziekenhuizen en verzorgingstehuizen verschijnen steeds vaker sociale robots, om te troosten, verhaaltjes te vertellen en om spelletjes te doen. Voor Amerikaanse huishoudens komen nu de eerste persoonlijk assistenten op de markt. Apparaatjes waar we vragen aan kunnen stellen, zoals de Amazon Echo of de Google Home.

Wij mensen hebben de neiging om dit soort apparaten te zien als een nieuw soort sociale wezens. Digitale maatjes, waarmee we steeds complexere interacties zullen krijgen. Diederik Jekel en Elisabeth van Nimwegen duiken in de wereld van de sociale robots. Elisabeth haalt de digitale assistente Alexa in huis. Psycholoog Roy de Kleijn meet in hoeverre Elisabeth menselijke eigenschappen toekent aan robots.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.