Universiteit Leiden

nl en

Waarom vind jij een vegetariër soms zo irritant?

In dit college bij de Universiteit van Nederland vertelt psycholoog Florien Cramwinckel over haar wetenschappelijke onderzoek naar de reden waarom niet-vegetariërs een vegetariër stiekem soms irritant vinden. Terwijl dit andersom helemaal niet zo is.

Stel: je staat op een feestje en er komt een schaal met borrelhapjes aan. En nét als jij in je bitterbal wilt happen, hoor je vanaf links: 'Nee dank je, ik eet geen vlees, dat vind ik zielig voor die dieren!' Wedden dat die bitterbal een stuk minder lekker smaakt?

Florien Cramwinckel bij de Universiteit van Nederland

Bekijk het college van Florien Cramwinckel bij de Universiteit van Nederland in de serie over voeding.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.