Universiteit Leiden

nl en

Elseline Hoekzema over het moederbrein bij de NTR - De Kennis van Nu

De Leidse hersenonderzoeker Elseline Hoekzema bewees dat de hersenen van moeders ingrijpend veranderen tijdens de zwangerschap. Daarover vertelt ze bij de NTR in De Kennis van Nu.

Volgens neuro-endocrinoloog Peter Bos komen ook vaders er niet onderuit: het zorgbrein wordt geactiveerd. Pedagoog Marian Bakermans onderzoekt of er door huid-op-huidcontact meer 'knuffelhormonen' vrijkomen. Aaf Brandt Corstius, Leonie ter Braak, Sofie van den Enk en Lucas van de Meerendonk vertellen over de grote veranderingen toen zij een kind kregen.
NTR - De Kennis van Nu: Het moederbrein

Zwangerschapsonderzoek Elseline Hoekzema de wereld over

De Volkskrant, NRC, CBS news en veel andere internationale media besteden aandacht aan het onderzoek van Elseline Hoekzema. Zwangerschap verandert de structuur van de hersenen, concludeert de Leidse hersenwetenschapper Hoekzema in Nature Neuroscience.

(Bannerfoto: pinned tweet @NatureNeuro)

Nature Neuroscience

Pregnancy leads to long-lasting changes in human brain structure
Elseline Hoekzema, Erika Barba-Müller, Cristina Pozzobon, Marisol Picado, Florencio Lucco, David García-García, Juan Carlos Soliva, Adolf Tobeña, Manuel Desco, Eveline A Crone, Agustín Ballesteros, Susanna Carmona & Oscar Vilarroya

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.