Universiteit Leiden

nl en

7 vragen aan Dr. Elke Devroe over veiligheid

Elke Devroe, universitair hoofddocent aan het Institute of Security and Global Affairs, geeft in verband met de start van de collegereeks 'Veiligheid, recht en bestuur' in VL Nieuws antwoord op zeven vragen op het gebied van veiligheid.

In het artikel beantwoordt Elke Devroe onder andere de vraag wat ze de grootste missers en de grootste successen op het gebied van veiligheid dit jaar vindt. De grootste misser is volgens haar dat het strafrechtelijk handhavingsmodel compleet verouderd is en dat daardoor gelijke rechtsbedeling voor iedereen niet meer te garanderen is. Echter zijn er ook successen geboekt, en ze stelt dat de meer regionale besturen belangrijke nieuwe modellen hebben ontwikkeld die in plaats van reactief, proactief handelen; bijvoorbeeld nieuwe programma's voor veelplegers. 

Geïnteresseerd? De antwoorden op de overige vragen zijn te vinden op de website van VL Nieuws

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.